Mange kunstnere finner gode motiv til sin kunst i fyrene langs norskekysten – som dette maleriet av Øivind Gedde. Foto: Skibsaksjeselskapet Hesvik

Maler, tegner eller fotograferer du fyr og kystkultur på fritiden og har drømt om å få stille ut kunsten din i et ordentlig galleri? Nå har du muligheten til å la dine drømmer gå i oppfyllelse.

Stavern kystkultursenter åpner sine dører og inviterer kunstnere og fotografer fra hele landet til å stille ut sine arbeider i helgen 19. til 21. august 2022. Utstillingene inngår som en del av jubileumsfeiringen til Norsk Fyrhistorisk Forening.

-Vi er takknemlig for samarbeidet med kystkultursenteret i Stavern og håper både kjente og mindre kjente kunstnere vil gripe denne unike muligheten til å nå et stort fyrentusiastisk  publikum, sier styreleder Henriette M. Skjæveland i Norsk Fyrhistorisk Forening.

Hun forteller at flere kunstnere allerede har bedt om å få stille ut noen av sine kunstverk og fotografier. -Mange finner gode motiver der fyrene har en plass i kunsten. En rekke fyrfolk maler og tegner på si. Det er mitt håp om at alle disse ser verdien av å komme til Stavern i jubileumshelgen, legger styreleder til.

Er du interessert i å stille ut – send en e-post til info@fyr.no – så ta vi kontakt.

Det er 53 dager igjen til jubileet braker løs i Stavern.