Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Haugesund Turistforening og Kystverket har tegnet ny ti års leiekontrakt for Geitungen fyr ved Skudeneshavn.

Staten er eier av fyrlyktene i Norge, Kystverket er satt til å forvalte det statlige eierskapet. Det er et populært sted for familier å leie.

– Fyret som bare er åpent i sommerhalvåret, har mindre besøk i fellesferien enn ellers, forteller Erling Håvik i Turistforeningen. Se video fra fyret her.

Geitungen fyr ble tent 1. juli 1924 og har huset mange familier opp gjennom årene. Transporten ut til Geitungen Fyr er det Egil Eriksen fra Skudeneshavn som tar seg av og det har han gjort i mange år. Nå kan det være slutt på denne ordningen.

– Flytebryggen som en gang var her ble tatt av det harde været som er her ute, men vi jobber med å få en annen løsning på plass, forteller Håvik.

Artikkelen er sakset fra Haugesunds Avis

Bildetekst: Geitungen fyr (over) har de siste ti årene vært drevet i regi av Turistforeningen. Nå er de klar for ti nye år. Foto: Inger Haavik.
Under: Interiørbilder fra Geitungen fyr etter at Haugesund Turistforening fjernet papplater på veggene og hentet fram igjen paneler og farger fra 50-tallet.Fyret like sør for Skudeneshavn er unikt i sitt slag i Norge! Alle fotos: Inger Haavik.