Kronprinsen benyttet anledningen til å fortelle Italias president litt om fyrene i Oslo, da de passerte Kavringen fyrstasjon. Foto: Det kongelige hoff

Kronprins Haakon fortalte Italias president Sergio Mattarella om fyrene i Oslos havnebasseng under en båttur med en av de elektriske fergene.

Kronprinsregenten ledsaget presidenten og hans datter Laura Matarella som er på et to dager langt statsbesøk til Norge. Da fergen passerte Kavringen fyr benyttet Kronprinsen – som er æresmedlem i Norsk Fyrforening – anledningen til å fortelle den italienske presidenten litt om fyrene i Oslo. – Der ute ved Bygdøy ligger Dyna fyr, Fyret er i drift, men det drives også restaurant på stedet, fortalte Kronprinsen til president Matarella.

Kavringen fyrstasjon med Dyna fyrstasjon i bakgrunnen, Foto: Det kongelige hoff

Fjordbyen Oslo

Turen med «Oslofjord» gikk fra Rådhusbrygga – via store kulturbygg som Operahuset, Munchmuseet og Deichmanske, til sjøbadet i Bjørvika. Foruten om Kavringen fyr og Dyna fyr, fikk gjestene også høre om miljøaspekter ved utviklingen av «Fjordbyen Oslo». De elektriske fergene i Oslo er et viktig element i en grønn utvikling av byen, som har som mål at all offentlig transport på fjorden i Oslo-området skal være utslippsfri innen 2028. Oslos ordfører Marianne Borgen var også med på båtturen.