Kunstner Ida Monrad Haugen fra Lyngør og Norsk Fyrforening har inngått et spennende samarbeid.

Kunstneren Ida Monrad Haugen har sagt ja til å være samarbeidspartner med Norsk Fyrforening. Hun er levende opptatt av kystkultur – noe som kommer frem i hennes mange arbeider. Nå håper hun å kunne reise rundt og besøke fyr for å hente inspirasjon til nye kunstverk.

– Vi er stolte og glade for at Ida har sagt ja til å være samarbeidspartner med Norsk Fyrforening. Hennes kunst treffer oss som er opptatt av fyr og kystkultur. Ida ser de små detaljene – noe som kommer frem i hennes kunstverk, sier daglig leder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrforening. – Det skal bli spennende å følge henne videre i vårt samarbeid.

Landsbyen i havet

Ida Monrad Haugen er født og oppvokst i Lyngør – landsbyen i havet der Skagerraks brenninger slår. I uthavnen hadde hun nærhet til kystmiljøet, fyr og fyrlykter. Inntrykk som har satt seg og blitt med henne gjennom livet. – Det er kunsten jeg brenner for. Det å skape noe unikt er det jeg ønsker med mine portretter av kystlandskap, småbymiljøer, fyr og fyrlykter, sier hun.

Fyrlykter Ida Monrad Haugen er utdannet grafisk designer og illustratør, og hun er glad i farger med motiver fra sørlands-kysten. – Jeg er spesielt fascinert av fyr og fyrlykter og håper jeg gjennom samarbeidet med Norsk Fyrforening skal få besøkt flere fyr for å hente ny inspirasjon til kunstverk, sier hun videre. Hennes kunstverk er ofte fargerike, hun bruker blandingsteknikker, og arbeider med foto, penn eller digitalt med sine grafiske verk

Nesten hjem

Siden 2012 har Ida Monrad bodd og hatt sin arbeidsplass på Gjeving – en kort båttur fra hjemstedet i Lyngør. – Jeg må kunne se hjem, forteller hun.

Ved siden av sitt virke som kunstner driver hun eget reklame og designbyrå. Hun har hatt separat utstillinger i Oslo, Risør og Tvedestrand – og nye utstillinger er på beddingen. Hun var medforfatter av boka «En bit av Sørlandet» som hun formga og tok bildene til, og hun  har laget omslaget til skjønnlitterære bøker.

Ida Monrad Haugen har hatt flere separatutstillinger – nå ser hun frem til samarbeidet med Norsk Fyrforening. Alle foto: Rune Nylund Larsen

Ved siden av separatutstillinger så er det mulig å besøke hennes digitale galleri på www.idahaugen.no