Alt ligger til rette for en dag fylt med kystkulturelle opplevelser på Oslo havn søndag. Foto: Norsk Fyrforening

Kystkultur, levende sjøfartshistorie og moderne havnedrift er fokus når Oslo havn søndag inviterer til havnelangs vandring. Over 40 forskjellige gratis aktiviteter for små og store er å finne langs hovedstadens havnepromenade.

–   Dette blir en folkefest. Vi inviterer sammen med mange flotte aktører, som skaper aktiviteter langs havnepromenaden. Byens hjerte er jo her, der land møter sjø, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen i Oslo Havn KF.  

Langs promenaden, fra Trettenparken på Filipstad til Bjørvika, kan man oppleve alt fra skoleskipet «Christian Radich», veteranbåtene D/S «Børøysund» og D/S «Styrbjørn», undervannsdroner og heidundrende piratfest med Kaptein Rødskjegg. Den populære redningsskøyta Elias tar med de minste på oppdrag. Seilskuta Christian Radich ønsker deg velkommen ombord, og det er mulig å låne både SUP-brett og skateboard. Her er noe for enhver smak og alder hvis man er i Oslo.

Marinbiologer viser frem livet i Oslofjorden – ja, det er liv der. Barna kan selv leke fisk i forurenset vann og svømme inn i et spøkelseshus på land. På Vippetangen kan barna lage hummerhus for å redde hummeren.  – Oslo Havns undervannsdrone er i aksjon på Honnørbrygga. – Den oppdager både søppel og liv i sjøen. Hos Oslo Met på Filipstad blir det også en fin anledning til å prøvekjøre roboter, forteller havnedirektøren.