Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Dag Lindebjergs nye serie med kysten som tema starer søndag kveld. Han tar oss med på en opplevelsesrik reise der miksen er natur, kampen mot elementene og fine møte med mennesker.

I løpet av 10 programmer skal vi følge programleder Dag Lindebjerg langs hele vår 3500 km lange kyst. Underveis er programlederen innom 120 steder som representerer det meste man driver med langs kysten vår.

Med 10 gamle skøyter bidrar kystlag og stiftelser til en kulturhistorisk reise innom steder og møter folk som driver med alt fra olje og gass til fiskeri, og fra turisme og gardsdrift til moderne foredlingsvirksomhet og industri.

Unikt innblikk
Selv om de fleste kjente landemerker er med, legges kursen ofte innom mindre, ukjente steder for å besøke mennesker og virksomheter som bidrar til det store mangfoldet som hele vår kyststrekning har å by på. Gjennom fem måneder har NRK-teamet kjempet seg gjennom alt fra kuling til blankestille, over kjente og dramatiske havstrekninger til rolige fjorder.

"Ambisjonene har vært å gi et totalbilde av kysten vår i alle landsdeler og i all slags vær", sier programlederen, og legger til at det først og fremst er menneskene som befolker kysten denne serien handler om.

I grenseland
I det første programmet blir vi med skøyta "Senjapynt" langs Finnmarkskysten under svært varierende værforhold. Skipperen kjører over grensen til Russland og forårsaker full alarm.

"Norskekysten" er Lindebjergs fjerde serie med kysten som tema.