Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Arendal og Oppland Turistforening står på terskelen til å åpne Lyngør fyr (Tvedestrand kommune, Aust-Agder) for alle. Gledesbudskapet ble spredt i beste sendetid gjennom NRK Fjernsynet 15. mars. 

Lokallaget av Den Norske Turistforening har arbeidet hardt for at Lyngør fyr­stasjon skulle bli del av hyttenettverket til Den Norske Turistforening (DNT). Fyret har i en periode vært benyttet som feriebolig for Kystverket. Meningen er at fyret skal knyttes til den såkalte Kystleden, et nett av rimelige overnattingstilbud tilgjengelig for alle langs kysten. DNT driver allerede flere fyr langs norskekysten: Torungen (Aust-Agder), Geitungen (Rogaland), Skongenes (Sogn og Fjordane) og Runde (Møre og Romsdal).


Lyngør fyrstasjon ble opprettet I 1879, og avbemannet I 2004. Stasjonen (foto: DNT) er fredet av Riksantikvaren. Husene ligger vakkert og værhardt til på Kjeholmen nær Lyngør utenfor Tvedestrand. Anlegget omfatter bolig, maskinhus, ny og gammel oljebu, betjentbolig, uthus, tuft etter smie, veier, landing med to naust og ei oljekai.
Fyret er godt bevart og har høy verdi som kulturminne på Lyngør.