Svenner fyr. Norge.

Alt ligger til rette for en magisk aften i fyrhavna på Svenner fredag kveld. Da inviterer drivergruppa på Svenner til konsert med visesanger Louis Jacoby og superbassist Terje Støldal. Konserten inngår som del av den store jubileumsmarkeringen til Norsk Fyrhistorisk Forening kommende helg i Stavern og på fyrene Tvistein, Svenner og Stavernsodden.

Dette er en konsert vi ser frem til, og jeg håper så mange som mulig vil ta båten ut til Svenner for å få med seg denne konserten som er gratis, sier leder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrhistorisk Forening. Hun retter en stor takk til drivergruppa på Svenner og Kystlaget Gokstad som arrangerer konserten.

 Jeg har alltid hatt en drøm om stor konsert på Svenner fyr. Jeg har hatt mange oppdrag der i næringslivssammenheng, men aldri en offentlig konsert. Det har liksom vært for omfattende å gå i gang med, forteller Louis Jacoby. Han bor i loshavna Ula rett inn for fyret og har diktet mange viser fra det maritime miljøet her, men også fra Mandalsskjærgården med Ryvingen fyr.  Svenner er liksom en del av nærmiljøet her, så jeg har et personlig forhold til stedet, fortsetter han. Folk som kommer til Svenner fredag kveld vil få servert mange lyriske viser. Men jeg har et humoristisk tilsnitt som driver konsertene mine. Folk må ha det litt moro, sier Louis Jacoby.

Det legges opp til at de fleste benytter egen båt ut til Svenner fyr og konserten, men det er satt opp en rutebåt med begrenset antall passasjerer. Hvis du ikke har mulighet for egen båt, så bruk denne lenken til påmeldingsskjema: https://forms.gle/5a72Vkb8DzJJULVv7