Tyske forbrukere viste stor interesse for Tranøy Fyr og andre norske mat- og reiselivsaktører som deltok på den store messen "Grüne Woche" i Berlin. Foto: Tranøy Fyr

Norske fyr og fyropplevelser vakte stor interesse under årets  internasjonale mat- og reiselivsmesse «Grüne Woche» i Berlin i slutten av januar. Tranøy fyr i Nord-Salten var en av reiselivsbedriftene som representerte Norge under det som betegnes som en av de viktigste mat- og reiselivsmessene i Europa.

– Det har vært en stor opplevelse å få delta på denne store messen, forteller fyrforvalter og driver av Tranøy fyr Anne-Gry Jakobsen.

Fyrforvalter og driver av Tranøy Fyr, Anne-Gry Jakobsen er svært fornøyd med oppmerksomheten Tranøy fyr fikk i Berlin. Foto: Tranøy Fyr

Hun forteller om stor interesse for fyropplevelser fra det tyske publikumet om besøkte «Grüne Woche». Den norske deltakelsen på Grüne Woche var ledd i å bygge Norge som matnasjon, og for å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. I år ble det lagt særlig vekt på reinkjøtt og samisk kultur.

Grüne Woche har befestet sin posisjon som Berlins best besøkte messe. 1400 utstillere fra 60 land, 1700 akkreditert journalister fra 25 land.

Eventyrlig

– Det føles helt eventyrlig at vi på Tranøy fyr fikk anledning til å være med på messen. Selv om det ble lange dager – så var det så absolutt verdt det, sier hun videre.

Tranøy Fyr var sammen en rekke lokalmatprodusenter og reiselivsbedrifter fra Nord-Norge som representerte Norge ved årets messe i Berlin.

Tranøy Fyr fikk vist seg frem for det tyske publikum. Foto: Tranøy Fyr

– Det har vært et eventyr å få ha vært med og nå gleder jeg meg til å ta imot noen av de mange vi knyttet kontakt med på Tranøy fyr. Vi har tatt med oss mange gode ideer for vårt videre arbeid på fyret, sier Anne Gry Jakobsen

Fyropplevelser

Foruten å reklamere for fyropplevelser og Nord-Norge ble det jobbet hardt for å skape nye relasjoner og ikke minst hente inspirasjon til nye tilbud på Tranøy Fyr. – Det er spennende å følge med på alt som skjer på Tranøy Fyr og vi i Norsk Fyrforening er stolte over at et av våre 101 medlemsfyr ble valgt ut til å representere Norge på «Grüne Woche», sier daglig leder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrforening.

På Tranøy serveres de lekreste retter av lokal mat. Foto: Tranøy Fyr

Tilbake på Tranøy er Anne-Gry Jakobsen i full gang med å planlegge nye arrangement på fyret. I slutten av måneden arrangeres den tradisjonsrike Lys og matfestuka. – Vi feirer lyset og håpet om lettere dager framover i godt selskap, med god mat- og drikke kultur, badekultur, fortelling om akevittkultur og visesangkultur. Kort oppsummert så blir det garantert  god stemning, sier Anne-Gry Jakobsen.