Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Foto: Furusethgruppen

Det er ikke ofte at Dyna fyr i Oslofjorden åpner dørene for et vanlig publikum. Dersom du derimot har noe å feire og trenger plass til 40 personer, er stedet noe for deg. Men som Aften Aften skriver, er det satt av dager utover høsten for folk som vil ha en middag på fyret.

Dyna fyr har en lang historie bak seg. Fyret åpnet i 1874. Da ble det installert en fyrlykt og tåkeklokke, med tilhørende fyrvokterbolig på det lille skjæret. I 1992 åpnet fyret som selskapslokale. Fyret er ikke så stort, men det er unikt.

Dyna fyr er et kjent landemerke i Oslos havnemiljø og huser i dag et selskapslokale. Fyret ligger mellom Bygdøy og Nakkholmen i Indre Oslofjord, like utenfor Huk.

Skjæret ble overdratt fra den norske Stat til Christiania Havnevæsen med formålet å bygge et fyrtårn i 1873. Fyrbygningen ble oppført i 1874. Den første tiden var fyret utstyrt med et fast hvitt lys og en tåkeklokke. I 1928 ble fyrlyset elektrisk og klokken ble erstattet med en nautofon. Hele fyret ble automatisert i 1956 og samtidig ble fyrvokterstillingen inndratt. Senere ble huset overlatt til Oslo Froskemannskole og de fikk i oppdrag å vedlikeholde bygningsmassen. Siden 1992 har fyret vært brukt til selskapslokaler og restaurantdrift i regi av Fursetgruppen restaurant group. (Kilde: Wikipedia)