JohannaMariaRingSolberg
Prosjektlederen i Friluftlivets år (Foto: Johanna Solberg)
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

2015 er Friluftslivets år. Fyr og foreninger i Norsk Fyrhistorisk Forening kan være med å lage arrangementer som støtter opp om tiltaket. Nå er det din tur!

Friluftslivets år 2015 (FÅ15) er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv som Klima- og miljødepartementet presenterte i august 2013. FÅ15 har tidligere vært arrangert i 1993 og 2005. FÅ15 skal skape økt bevissthet om friluftslivets positive effekter knyttet til folkehelse.

– Den offisielle åpningen av Friluftslivets år ble arrangert i Tøyenparken i Oslo 13. januar i år, og 4000- 5000 barnehagebarn og mange organisasjoner var med, forteller Johanna Solberg som er prosjektleder for Friluftslivets år.

Temaet for åpningen var et døgn med friluftsliv, og ordførere og privatpersoner ble oppfordret til å sove ute. I alt var det rundt 200 arrangementer rundt omkring i landet. Klima- og miljøminister, Tine Sundtoft, var en av de mange som sov ute denne natten.

 

Aktuelle kampanjer

Gjennom kampanjen #jegharaldri oppfordres alle til å være en friluftsfadder. Ta med en venn eller bekjent ut til et sted i naturen som de ennå ikke har sett. Her kan man benytte muligheten til å invitere noen ut på et fyr, og deretter skrive om det på sosiale medier. Benytt #jegharaldri og #FÅ15.

– Alle arrangementer som støtter opp om Friluftslivets år kan legges inn i en aktivitetskalender på friluftlivetsar.no, sier Solberg.

– Vi er avhengig av at organisasjoner tar initiativ og alle kan bidra. Legg en ramme, tenk nytt og vær med, legger Solberg til.

Det er også mulig å ta kontakt med kommunen for å få i stand et felles prosjekt. Hva med å arrangere en vandring eller utflukt til et fyr for lokalbefolkningen? Norsk Fyrhistorisk Forening oppfordrer alle fyr og foreninger til å ta del i Friluftslivets år. Nå er det din tur!