Kjenner du en frivillig som på kort tid har satt spor etter seg på en god måte og fortjener en honnør? Illustrasjonsfoto Astrid Larsen.

Årets nykommer i frivilligheten tildeles en person som har blitt frivillig etter 1. august 2018.

Du oppfordres hermed til å komme med forslag til fine folk som fortjener prisen som Årets nykommer i frivilligheten! Frivillighet Norge er opptatt av å få nye grupper inn i frivilligheten. For å hylle ny frivillighet en derfor opprettet prisen «Årets nykommer i frivilligheten.»  

– Terskelen skal være lav for å bli aktiv i en frivillig organisasjon. Vi ønsker å inspirere flere til å finne veien inn i organisasjonene og få føle på gleden av det frivillige felleskapet og å spille en viktig rolle i andres liv, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Kanskje finnes det en person som er ny blant de frivillige dugnadsarbeiderne ved et av fyrene som fortjener honnør? En kan foreslå kandidater som kom til fra 1. august 2018 og utover.

HER registrerer du din kandidat til Årets nykommer..

Større innsats

Om du ikke kjenner til noen nykommer, kan du likevel være med å nominere noen til Den nasjonale Frivillighetsprisen.

I Norge deltar over 60% av befolkningen med frivillig innsats. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med Frivillighetsprisen, som deles ut til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Vinneren Den nasjonale Frivillghetsprisen mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

HER kan du foreslå kandidater til Den nasjonale Frivillghetsprisen.

Nominasjonsfristen er 15. september.

(Kilde: frivillig.no)

Heidi Eikremsvik