Lindesnes fyrstasjon
Den første LaternaGuiden ble installert ved Lindesnes fyr sommeren 2011. (Foto: Elisabeth Høvås)
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Laterna Vox har utviklet en guidetjeneste som gir besøkende nyttig og spennende stedsinformasjon via nettleseren i mobiltelefonen. Nå kan du oppleve dette på syv fyr på sørlandet.

Monica Lindanger

De tradisjonelle informasjonsskiltenes tid er kanskje ikke helt forbi, men mobilguiden fra Laterna Vox er et moderne, teknologisk alternativ.

Lyd og bilder

– Vi har videreutviklet skiltet og leverer levende historier med lyd og bilder til mobiltelefonen, sier Anette Rattfelt, gründer og daglig leder i Laterna Vox i Lindesnes til Digin.

Mens du tidligere måtte lese historien om et sted på et skilt strategisk plassert i terrenget, kan du nå bevege deg fritt, for eksempel rundt fyret på Odderøya i Kristiansand eller rundt Lindesnes fyr, mens du hører historien på din egen mobiltelefon.

Gratis

– Besøkende kobler seg til det lokale LaternaGuide-nettverket og trenger ingen app for å bruke tjenesten. Teknologien skal være enkel å bruke. WiFi-løsningen gir god båndbredde for multimediainnholdet som formidles. At det er gratis gjør også LaternaGuide spesielt egnet for utenlandske turister, som synes det er dyrt å koble seg opp til Internett eller ringe i Norge, sier Rattfelt.

Den første LaternaGuiden ble installert ved Lindesnes fyr sommeren 2011. Siden er det installert guider på ytterligere 20 steder i Norge, Sverige og Finland. Det store flertallet finnes i Agder. Fyrstasjoner som har denne nettguiden er Grønningen, Ryvingen, Hatholmen, Lindesnes, Lista, Odderøya og Songvår.

Les hele artikkelen her.

Se hele guideoversikten her.