Statsråd espen Bart Eide i samtale med Norsk Fyrforenings styreleder på Nor-Shipping. Foto: Norsk Fyrforening

Norsk Fyrforening var til stede på en av verdens største shipping-konferanser – Nor-Shipping – som arrangeres i disse dager på Lillestrøm utenfor Oslo.

-Vi valgte å være tilstede på det som en viktig arena for alle som driver med sjø og skipsfart. Fyrene har vært og er en viktig del for at skip skal komme trygt til havn over hele verden, sier styreleder Sven Gjeruldsen i Norsk Fyrforening.

På Nor-shipping møtes de viktigste lederne innen sjøfart og sjøfartsindustrien og Norsk Fyrforening møtte statsrådene Espen Bart Eide og Bjørnar Skjæran, samt sjefen for Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen (IMO) Kitack Lim, vinneren av økonomi-prisen til Alfred Nobels minne, Joseph Stiglitz og Norges Rederiforbunds administrerende direktør, Harald Solberg.

Det grønne skiftet og bærekraftig skipsfart var tema under åpningskonferansen. – Viktigheten av fyrene kom også frem – blant annet på årets logo for Nor-Shipping. Dette viser hvor betydningsfulle fyrene er for dagens skipsfart, sier styrelederen i Norsk Fyrforening.