sjokartmp2
En rekke staker og bøyer er forsvunnet i tre nye kartmapper på strekningen svenskegrensa-Haugesund. De kalles derfor inn igjen og erstattes med korrekte kart. (Illustrasjonsbilde)
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

 

Feilen fører til at mange sjømerker (staker og bøyer) er forsvunnet fra kartlagene som har målestokk 1:40 000. På kartene med lavere målestokk skal dataene være korrekt, melder Båtmagasinet.

Det er den nye kartserien for området fra svenskegrensa til Haugesund som inneholder de alvorlige feilene

– Forlaget NV Verlag er av den oppfatning at bruk av kartene kan føre til alvorlig navigasjonsfeil, og oppfordrer alle som har kjøpt kartene til å levere dem inn der de ble kjøpt. Kunder vil da få erstattet kartene med nye og korrekte kart. Kartene kan også sendes til NV Verlag i Tyskland, som vil sende nye i retur, skriver magasinet.

Kartene ble introdusert på det norske markedet i år, og består av en kartserie bestående av tre mapper som totalt dekker fra svenskegrensa til Haugesund. Dataene i kartet er kjøpt fra Kartverkets sjødivisjon, og er de samme som Kartverkets egne hovedkart og havnekart. Mappene inneholder overseilingskart, hovedkart i målestokk 1:40 000, samt de nevnte havnekartene. Kartene dekker Oslo- Kragerø, Kragerø-Flekkefjord, og Flekkefjord-Haugesund.

Heidi Eikremsvik