Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

I 2009 kjøpte reiselivsbedriften Folla Aktiv fyrboligen på Ellingråsa fyr (Flatanger kommune, Nord-Trøndelag. Selger var Flatanger kommune.
For å kunne tilfredsstille dagens krav til turisme, har bygningen vært gjennom en grundig oppussing. Arbeidet startet innvendig, men seinhøstes 2011 var også utearbeidet gjennomført. Eternitt­kledningen på ytterveggene er fjernet, og erstattet av impregnert trepanel. Samtlige gamle vindusflater er åpnet igjen, og nye (identisk utseende) vinduskarmer av plast er på plass. Med havstykket Folda som nærmeste nabo, og nordavind fra alle kanter, tas moderne løsninger i bruk for å bevare huset.
Fyret er base og utgangspunkt for et tilbud om kurs og opplevelser, i form av kajakkpadling, klatring, dykking, snorkling, rafting, fiske og fjellvandring. Les mer om tilbudet her.
Fyrlyset ble første gang tent 15.oktober i 1888, og hadde funksjon som innseglingsfyr fra Folda. Lyset skulle delvis erstatte lyset fra kolblussfyret på Villa, som ble nedlagt i 1890. Betjeningen på fyret var «fyrvokter med husstand», og det er flere spennende historier knyttet til dem som har bodd på og betjent fyret gjennom tidene.