Andenes Fyr inviterer til den store eggjakten. Påskeharen har gjemt påskegg i og ved fyret. Foto: Jitse J. Buitink. Foto: Jitse Buitink

Påskeharen har «stjålet» egg på fyret. Bli med på årets store eggjakt på Andenes.

Frem til påskeaften kan barn og unge delta i den tradisjonsrike eggjakten på Andenes. – Påskeharen har vært på ferde og tatt med seg syv egg som den har gjemt ved fyret og i området rundt. Jakten er gratis for alle barn og den pågår til påskeaften, forteller fyrforvalter Jitse Jonathan Buitink ved Andenes Fyr.

Det er syv høner som ruger på eggene. – Hønene venter tålmodig på barna. Ved å lete på området blir barna også kjent med dette historiske området, sier Jitse Jonathan Buitink.

Norsk Fyrforenings styreleder, Sven Gj. Gjeruldsen (til venstre) berømmer fyrforvalter Jitse Jonathan Buitink for påske-aktivitetene ved Andenes fyr. Foto: Norsk Fyrforening

For de voksne er det lagt opp til café med mat og drikke. – For alle som ønsker en tur opp i fyret – så er det selvfølgelig muligheter for dette, sier fyrforvalter Buitink.

– Selv om årets påske er tidlig, så viser eggjakten på Andenes at det er full aktivitet på fyret. Det er det på en rekke fyrstasjoner langs hele kysten – noe vi synes er flott. Jeg oppfordrer alle til å sjekke ut sitt lokale fyr for å se om det er lagt opp til hyggelige påsketreff der man er i påsken, sier styreleder Sven Gj. Gjeruldsen i Norsk Fyrforening.