Opning Trygve Eriksen
Ordfører i Hurum kommune, Monica Vee Bratlie, klippet snora som markerte gjenåpningen av Rødtangen tåkeklokke. Til høyre: Leder i RKV André Schau. (Foto: Trygve Eriksen)
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Lørdag 28. juni ble Rødtangen tåkeklokke gjenåpnet med pomp og prakt etter et omfattende restaureringsarbeid.

Rundt 80-90 mennesker hadde møtt opp for å få med seg begivenheten. Leder André Schau i Rådtangen Klokketårns Venner (RKV) holdt åpningstale på Rødtangen bedehus, før det ble vist film fra restaureringsprosjektet, og ordfører Monica Vee Bratlie i Hurum kommune holdt tale. Det gjorde også representanter fra Buskerud fylkeskommune og Hurum historielag.

– Glade og stolte

Ved klokketårnet på Nebba ble det blant annet musikalsk innslag. Ordfører Vee Bratlie klippet snora, før det ble både klokkeklang og tut i tåkeluren. Det ble denne dagen også åpnet et minimuseum i tårnrommet.
– Med dette er restaureringen av Rødtangen tåkeklokke fullført! Vi i Rødtangen Klokketårns Venner (RKV) er glade og stolte over prosjektet, som nå er i havn etter å ha jobbet med prosjektet i fire år, forteller leder André Schau i RKV.

 

 

Opning foto trygve eriksen

Det ble både klokkeklang og tut i tåkeluren under åpningen. (Foto: Trygve Eriksen)

Skryt

Foreningen fikk mye skryt og gode ord fra Hurum kommune, fylket og besøkende. RKV har en driftsavtale med Hurum kommune frem til 2017. Klokketårnet skal holdes åpent i helgene i sommerferien. Foreningen har også innledet et samarbeid med fyr-naboen, Filtvet Fyrs Venner. I tillegg tar RKV sikte på å få til et samarbeid mellom de ulike venneforeningene som drifter tåkeklokkene på Østlandet.

Se video frå åpningen her