For noen tiår tilbake, var det helt naturlig for en fyrvokter å ta med familien til fyret. Det ble deres hjem med mange utfordringer når uværet slo innover landet. Det er 366 år siden i år, at landets første bemannede fyr ble etablert på Lindesnes. Siden den gang har de fleste fyrstasjoner blitt avbemannet og automatisert.

Regissør og produsent Tor Segelcke har i denne serien intervjuet folk som vokste opp på disse ulike fyra, som dere får se i serien. 

Norsk Fyrhistorisk Forenings, tidligere daglig leder, Elisabeth Carrera har bistått Segelcke igjennom produksjonen, som har fått navnet «Fyrbarna», og var på førpremieren på Lindesnes i mai.

På landsmøtet i Måløy fikk vi en smakebit av hvordan det var å vokse opp på en fyrstasjon. Helge Johnsen vokste opp på Skongsnes fyr, og det var spennende å høre han fortelle om oppveksten og livet der 

Journalist Helge Johnsen fortalte og viste bilder fra oppveksten sin på Skongenes fyr. Foto: Reinhardt Sørvåg.

Anne-Grete Sætren var også et «Fyrbarn» Hennes barneår startet på Torungen, og om sommeren må hun tilbake. Hun deltar også i filmen til Tor Segelcke.

«Det å være med i filmen, var en fantastisk opplevelse og jeg følte meg veldig godt ivaretatt av filmteamet. Ikke minst fikk jeg møte mange flotte «fyrbarn», som jeg kommer til å holde kontakten med. Jeg håper at denne serien kan bidra til økt fyrinteresse og at mange andre «fyrbarn» kommer og forteller om sin fyroppvekst»,-sier Anne-Grete Sætren

Følg med serien om Fyrbarna, som blir vist på NRK 1 og den vil senere bli tilgjengelig på NRKTV. 

Vi satser på at NRK holder disse datoene, men endringer kan skje:


Premieren er:

Mandag 27. juni kl. 19:45     – Lindesnes Fyr

Mandag 04. juli kl.  19:45     – Kråkenes og Skomvær fyr

Mandag 11.juli kl.   19:45 :   – Svenner og Tranøy fyr

Mandag 18. juli kl.  19:45:    – Utvær og Torungen fyr