alt
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

I innseilingen til Mandal ligger Hatholmen Fyrstasjon og blinker i nær for­­ståelse med både Ryvingen fyr og fyrlykta Bestemor på Sjøsanden for å lede sjøfolk inn til Mandal by (bilde: Kai-Wilhelm Nessler).

De som tar turen innom Hattholmen i sommer, får oppleve en liten flik av kunstneren Bård Breiviks veldige univers. I fyrboligens blå stuer stiller Breivik ut kaligrafiske skisser av båtfester. For noen år tilbake arbeidet kunstneren med et prosjekt for Tusenårstedet Gulen i Sogn og Fjordane, og skulpturer som bygger på disse skissene ble plassert ut der man antok at vikingene hadde fortøyd sine skip til fjellet når de skulle på Gulating. I juli kommer det også på plass en av Bård Breiviks skulpturer på Hattholmens høyeste punkt.

 Vertskap holder dørene åpne i fyrboligen frem til 15. august, og i tillegg til utstilling er det mulig å få et lite innblikk i fyrets historie, og her er plass til overnattingsgjester. For de som liker å klatre så kan det opplyses at Mandal Klatreklubb har montert klatrebolter i fjellet her ute, og havnen er et yndet sted for dykkerklubben. Hattholmen har trygg og god havn, tilrettelagt for både bad, fiske, grill, fred og ro. Vertskapet kan du nå på fyrets sommertelefon nr 41469040.

For dere som ikke har båt: Hver torsdag ettermiddag i sommer kan man komme seg tur/retur Hattholmen for en rimelig penge, da kjører Taxibåten fra Fiskelaget i Mandal. Det er Turistkontoret som tar imot bestilling på tlf 38278300. Max 9 pers, min 6 pers.