lindesnes fyr 3
Kystmuseet på Lindesnes satser stort på visualisering gjennom ny nettportal.
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Lindesnes fyrmuseum har utviklet tjenesten kystreise.no, som straks skal offentlig lanseres.

Det handler om kystkultur, navigasjon, sjømat og fiskeri og enhver skal kunne laste ned materialet på smarttelefoner, lesebrett og PC. Målet er at dette skal bli en nasjonal og nordisk tjeneste.

Tjenesten består av et antall videofilmer og filmer knyttet til geografiske områder langs kysten. I tillegg er et stort foto- og tekstmateriale produsert og tilrettelagt for å nå turister og folk på reise, elever, museer og andre interesserte.

Denne satsingen informerte Simen Lunøe Pihl og Jo van der Eynden om under Fyrhistorisk seminar på Utsira, som er et samarbeid mellom Norsk Fyrhistorisk Forening, Kystverket og Kystverkmusea. Seminaret arrangeres annet hvert år i forbindelse med Fyrhistorisk forenings landsmøte.

Simen Pihl er museumsfaglig medarbeider ved Lindesnes Fyrmuseum, som er et av kystverkmusea. Han arbeider for en stor del med utstillinger og formidling der kystreise.no er en av satsningene. Direktør for Lindesnes fyrmuseum, Jo van der Eynden, har vært aktiv i utviklingen av kystreise.no sammen med prosjektleder Jan Robert Jore, som har ledet filmarbeidet og utviklingen av plattformen.

Kystreise.no lanseres 21 mai. Da viser NRK et spesialprogram av Ut i naturen, fra Lindesnes fyr.