Stortingspresident og fyrvenn, Masud Gharahkhani, åpner årets kulturminnedager. Her sammen med daglig leder henriette Marie Skjæveland. Foto: Norsk Fyrforening

Stortingspresident og fyrvenn, Masud Gharahkhani, foretar den offisielle åpningen av årets kulturminnedager på Akershus Festning i Oslo lørdag 2. september.

– Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å slutte opp om årets kulturminnedager. Temaet for årets Kulturminnedager er «Levende kulturarv». Og er det noe fyrene vår er, så er det levende kystkulturarv. Over hele landet vil det være store og små arrangementer som fortjener oppmerksomhet. Jeg vil også oppfordre våre medlemsfyr til å holde åpent for publikum, sier daglig leder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrforening.

Kulturminnedagene markeres fra 2. til 10. september. Det er i år 30 år siden Kulturminnedagene ble arrangert for første gang – noe som vil gjenspeile seg på Akershus Festning og i Oslo til helgen.

Kulturvernforbundet og Oslo kulturarvnettverk arrangerer en egen politisk kulturverndebatt i forbindelse med Akershusstevnet hvor politikere fra de fleste politiske partier deltar.