Stemning ved Værøy fyr. Foto: Heidi Rønning

Sommeren har vært hektisk for vertskapet på Værøy fyr. Store deler av sommeren har gått med til utleie, men fyret opplever samtidig at flere ønsker å leie fyrstasjonen til selskapeligheter.

I våres arbeidet vi på spreng for å få ferdig bad, slik at gjestene våre skal kunne ta en dusj og få vasket seg, forteller Heidi Rønning i Værøy kommune.

Hun opplyser at det gjenstår installering av elektrisitet og Værøy fyr har fått signaler om at det skal legges inn strøm og vann. Derfor har vi lagt de store prosjektene litt på is, men vi har fått en idé om å lage et soverom til da vi har hatt stor etterspørsel etter flere sengeplasser, sier hun.

Siden TV3 og Halvor Bakkes «Eventyrlig oppussing» innredet fyret i 2019, har fyret hver sommer hatt besøk av medlemmer fra teamet, også i år.  Vi planlegger fortsatt å bruke fyret til ulike tilstelninger som kafè, utstillinger, og andre arrangement. Dette lar seg lettere gjøre når vi får jevn tilgang til oppvarming. I dag tar det flere dager å varme opp bygningen før det er behagelig å oppholde seg der, spesielt vinterhalvåret. Med innlagt strøm ser det lysere ut for en helårsdrift.

Flotte interiørdetaljer etter oppussingen. Foto: Heidi Rønning

I år har vi et prøveprosjekt med at vi har engasjert en «fyrvert» som har tatt seg av alt som har med bruken av fyret å gjøre, fra booking til klesvask. Dette har fungert veldig bra for oss som er i full jobb ved siden av, derfor viderefører vi muligens den ordningen til neste sommer, sier Rønning.

Årets sesong avsluttes om et par uker, og aktiviteten trappes noe ned i høst på grunn av anleggsarbeid i nabolaget, men Heidi Rønning åpner for at det kan by seg muligheter for overnatting i helgene utover høsten og til vinteren hvis de får lagt inn strøm. På Værøy er man også allerede i gang med å planlegge neste års fyrsesong.

Vi syns det hadde vært spektakulært om vi kunne tilby «Nordlys» overnatting i den mørke årstid, avslutter Heidi Rønning.