Sula fyr. Foto: Maj Elin Svendahl.

Det kan ikke bli enklere! Trollbuss i Trøndelag tar med grupper på gode fyropplevelser.

– Vi har fartet rundt i Trøndelag i årevis og erfart hvor mye flott som er å se. Så da vi hadde lyst til å finne på noe sammen, startet vi Trollbuss, forteller Maj Elin Svendahl.
Med bakgrunn som reiseleder og lærer er hun en erfaren formidler. Sammen med samboeren John Patrick Wishart, som er sjåfør og mekaniker, satser hun på bussturer hvor man kommer tett på natur, kultur og historie. Den lille bedriften holder til i Malvik kommune, mellom Trondheim og Stjørdal, og turene starter gjerne fra Trondheim. De siste årene har de blant annet arrangert fem turer til Sula fyr, og mange kunder har vært med på flere av dem.

Maj Elin Svendahl og John Patrick Wishart driver Trollbuss AS.

– Sula er veldig eksotisk. Vi ble først kjent med området fordi vi padler kajakk, forteller Svendahl.
Den lille øygruppen har rundt femti fastboende, men mange feriegjester vender tilbake år etter år. Fiskeværet er fortsatt i bruk, så trebebyggelsen er ikke bare en tom kulisse.

Det idylliske fiskeværet på Sula. Foto: Maj Elin Svendahl.

– Vi tar imot grupper som ønsker skreddersydde overnattingsturer til Sula fyr. Da tar vi oss av alt, fortsetter Svendahl.
Trollbuss har også turer med åpen påmelding for enkeltpersoner, og da legges info på trollbuss.no. De vurderer en slik tur i oktober, og interesserte oppfordres til å ta kontakt.

Gjestene rusler opp til fyrboligen på Sula. Foto: Maj Elin Svendahl.

Sula fyrstasjon ble opprettet i 1909, men det har vært dagmerke her ute helt siden 1793. Kystverket eier fortsatt fyrtårnet, men det er Stiftelsen Sula Fyr som eier og ivaretar resten av fyrstasjonen.

Du kommer tett på himmel og hav på Sula fyr. Foto: Maj Elin Svendahl.

-Vi har fått et helt spesielt forhold til det lille samfunnet på Sula, så nå har vi fått oss feriehus her, avslutter Maj Elin Svendahl i Trollbuss.

Les om Sula fyr