Det er fortsatt mulig å bestille sommerferien på vakre Tvistein Fyr sør i Vestfold. Foto: Norsk Fyrforening

Mange drømmer om å ta med seg familien på en fyrferie i sommer – men tror alt er utsolgt på bakgrunn av artikler i pressen. -Det er ikke tilfelle. Vi har fortsatt mye ledig i sommer, så det er bare å ta booke seg inn på Tvistein Fyr, forteller Terje Nalum i Tvisteins Venner.

Han er noe overrasket over at ikke flere har bestilt ferieopphold på det vakre fyret som ligger utenfor uthavnen Nevlunghavn.

Tvistein Fyr er et populært sommerferiefyr. Det er fortsatt ledige plasser for alle som vil ha en annerledes sommerferie, sier styreleder Terje Nalum i venneforeningen. Foto: Norsk Fyrforening.

-Leser man aviser og nettsteder så får man inntrykk av at det er fullt over alt, men det er ikke tilfelle. Hos oss får man et rimelig ferieopphold med muligheter for store og unike naturopplevelser. Det er mange som har dårlig råd og da er det flott å kunne tilby et tilbud som ikke er kostbart. Et opphold på Tvistein har noe unikt å tilby for alle – enten man er barn, familie, enslig eller venner, legger han til.

Varamedlem til styret i Norsk Fyrforening, Charlotte Nalum, har i en årrekke vært frivillig på Tvistein Fyr. Hun er datter til Terje Nalum.

Ideell beliggenhet

Tvistein Fyr ligger ideelt til på sydspissen av Vestfold-kysten med kort avstand til byene Stavern og Larvik. Fyret ligger fint til for de som ønsker å padle i skjærgården og fyret tilbyr transport mellom fastlandet og fyret dersom man skulle ha behov for det. -Det er bare å bestille ferien nå. Våre vertskap skal sørge for at ferieoppholdet på Tvistein blir unikt – noe man ikke glemmer, sier Terje Nalum.

Vararepresentant til styret i Norsk Fyrforening, Charlotte Nalum og leder av Tvistein Fyrs venner, Terje Nalum ønsker alle velkommen til sommerferie på Tvistein Fyr. Foto: Norsk Fyrforening

Daglig leder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrforening gir sin fulle støtte til Terje Nalums oppfordring om å legge ferien til et fyr. -Tvistein Fyr er et flott fyr med mange muligheter. Jeg tilbrakte noen flotte dager der i fjor sommer og kan anbefale alle om å gjøre det samme, sier Skjæveland.

Dugnadsinnsats

Tvisteins Venner har siden 2007 holdt på med oppussing og renovering av Tvistein Fyr. Sommeren 2020 ble fyret åpnet for overnatting og booking.  – Vi har gjennomført mange små og store prosjekter, både innvendig og utvendig. Siden oppstart har vi lagt ned over 10.000 dugnadstimer og mer enn 1 million kroner i pengestøtte har hjulpet oss langt på vei, sier Nalum.

Henriette Marie Skjæveland vil fremheve den enorme dugnadsinnsatsen som er gjort og gjøres på Tvistein Fyr og på en rekke andre norske fyrstasjoner.  -Uten frivilligheten og dugnadsinnsatsen ville det ikke vært mulig å holde fyrene i stand – slik at allmennheten kan ha glede av å dra på overnatting eller dagsturer, sier hun.