Skal spore alle skip

 

aissat 1

Etter fire år med suksess for den norske AISSat-1, ble tvillingen skutt opp tirsdag 8. juli. Norsk skipsovervåking er med det blitt enda bedre, melder Kystverket på sine nettsider.

– Med to satellitter i bane er vi sikret kontinuerlig overvåking og trygging av skipstrafikken i våre farvann, sier administrerende direktør Bo Andersen ved Norsk Romsenter.

– Skipsovervåkningen av havområdene er nå styrket og sjansen for at vi skal miste overvåkningsevnen er redusert. Vi har rett og slett redusert sårbarheten.

AISSat-1 var et forsøksprosjekt som har levert langt over forventning. Nå har vi enda bedre evne til å overvåke, og vi blir enda mer pålitelige i vår distribusjon av data og informasjon til mange offentlige brukere, sier sjøsikkerhetsdirektør Arve Dimmen i Kystverket.    

AISSat-2 ble skutt opp med en russisk Sojus-rakett fra Bajkonourbasen i Kasakhstan. AISSat-2 er en kopi av den første satellitten og har samme arbeidsoppgaver. Den måler 20 x 20 x 20 cm og vekten er seks kilo, melder Kystverket.

 

NFHF Forum

Aktivitet nå

Vi har 43 gjester og ingen medlemmer på besøk.